Na vsebino

Srečanje podjetnikov s podpornimi ustanovami v Beli krajini

V Semiču je v torek, 5. decembra, potekal zanimiv dogodek, namenjen podjetnikom v Beli krajini, na katerem so se seznanili z možnostmi in podporo, ki so jim na voljo za lažji začetek podjetniške poti ter uspešno delovanje v poslovnem svetu. V ospredju so bile podporne institucije, ki so podale informacije o svojem delovanju in predstavile konkretne podporne programe, ki so na voljo podjetnikom v lokalnem okolju.

V uvodu je SPOT svetovalka Vesna Fabina osvetlila ključne vidike projekta Podporno okolje 2023-2025 in izpostavila aktivnosti, ki se izvajajo v okviru projekta. Poudarila je, da podjetništvo predstavlja izziv, kjer ni dovolj zgolj imeti podjetniško idejo, pač pa zahteva znanje s številnih področij, nenehno razvijanje spretnosti, kontinuirano izobraževanje ter mreženje in povezovanje.

Ukrepe za pospeševanje gospodarstva, ki jih nudijo ali finančno podpirajo belokranjske občine, so predstavile: županja Občine Semič Polona Kambič, višja svetovalka za gospodarstvo in javno naročanje v Občini Metlika Adrijana Mavretič ter Tanja Peteh iz Oddelka za okolje, prostor in gospodarstvo Občine Črnomelj.

Ukrepe Aktivne politike zaposlovanja, pisarno za delodajalce, podporo pri iskanju novih sodelavcev in zaposlovanju tujcev ter druge ugodnosti, ki jih nudi Zavod RS za zaposlovanje ( ZRSZ), je predstavil Gorazd Babič iz Službe za programe zaposlovanja pri ZRSZ. Podporo, ki jo podjetnikom nudi Obrtno – podjetniška zbornica Slovenije sta predstavili Tatjana Aupič iz Območno obrtno - podjetniške zbornice (OOZ) Črnomelj in Jožica Bajuk iz OOZ Metlika. Predstavnici Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj, Irena Bohte in Nada Babič Ivaniš, pa sta predstavili projekte, ki jih izvaja ZIK Črnomelj na področju izobraževanja in razvoja temeljnih kompetenc, ki so uporabne tako za delodajalce kot za zaposlene.

Direktorica Razvojno informacijskega centra (RIC) Bela krajina Barbara Papež Lavrič, je pozdravila udeležence in skupaj s svojo ekipo predstavila različna področja delovanja RIC Bela krajina. Aktivnosti s področja turistične dejavnosti in Destinacijski management (DMO) je predstavila Alenka Tomašič, podporo Podjetniškega inkubatorja Bela krajina inovativnim posameznikom in aktivnosti SPOT mentoriranja je predstavila Ana Granda Jakše, SPOT svetovanje, SPOT registracijo in Projektno pisarno pa Vesna Fabina.

Podjetniki so pri omenjenih informativnih predstavitvah aktivno sodelovali s postavljanjem vprašanj in izražanjem svojih mnenj. Po uradnem delu dogodka je ob kavi in manjši pogostitvi sledilo sproščeno mreženje in druženje podjetnikov ter predstavnikov podpornih institucij.

Vir: RIC Bela krajina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj