Na vsebino

Podelili priznanja najboljšim vinom

Sobotno praznovanje jeseni in martinovanje v Semiču je postreglo s pestrim dogajanjem, ki so ga začeli s tradicionalnim Martinovim pohodom po obronkih Semiča.

Občina Semič in Sadjarsko društvo Bela krajina sta podarili sadna drevesa 27 novorojencem in novorojenkam v občini. Za najmlajše in njihove starše so pripravili tudi otroško predstavo Kaj bom, ko bom velik v izvedbi Gledališča Smejček.

Za glasbo, ples in dobro voljo so pod šotorom na parkirišču Restavracije GP Cona poskrbeli Tanja Simonič s prijatelji, Country plesna skupina Vrtičkarji ter člani Folklorne skupine Kolpa iz Društva upokojencev Vinica.

Društvo vinogradnikov Semič je na osrednjem dogodku letošnjega Martinovanja podelilo diplome in plakete za najboljše vzorce na ocenjevanju vin ter razglasilo kletarja leta. Naziv šampion ocenjevanja kot najvišje ocenjeno vino je prejel rumeni muškat, ki ga je pridelala Antonija Kambič iz Semiča. Šampion za vino belokranjec PTP je pripadel Vinski kleti Lipec s Kala pri Semiču, šampion metliške črnine PTP pa družini Mavretič iz Drašičev. Prestižni naziv kletar leta si je letos prislužila družina Bahor iz Dragovanje vasi.

Za prešerno vzdušje na prireditvi, ki jo je povezovala Tjaša Ogulin, so poskrbeli Semiški klobukarji, ansambel Slovenski zvoki in Vinko Šimek, pa so obiskovalce zabavali še pozno v noč.

Vir: Občina Semič, foto: Uroš Novina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj