Na vsebino

Skupaj pišemo zgodbe našega mesta

Letos mineva 10 let od ustanovitve Turističnega društva Črnomelj. Namen društva je na prostovoljni bazi združevati vse zainteresirane, ki želijo prispevati k vsestranskemu razvoju občine Črnomelj. Z namenom in ciljem pospeševanja in razvoja turizma v vseh pojavnih oblikah. Društvo združuje na prostovoljni osnovi vse, ki si prizadevajo ohranjati dediščino, prispevati k ohranjanju in ustvarjanju identitete Črnomlja, ter osveščanju o pomenu varstva okolja in ohranjanja krajine. Obletnico smo obeležili 18. decembra.

Dopoldne so nas v mestu obiskali otroci iz Vrtca Črnomelj in pekli smo praznične medenjake. Obiskala nas je tudi Prestarka, maskota našega društva in mesta, ki razveseljuje majhne in velike otroke. Maskota Prestarka je integrirani del marketinških akcij in odnosov z javnostjo.

Popoldne pa smo imeli v Mestni muzejski zbirki Črnomelj kulturni program. Samo Flajnik iz RIC Bela krajina nam je predstavil Kolektivno blagovno znamko Belokranjsko. Nagovoril nas je župan Andrej Kavšek in predsednica društva Tatjana Zupančič. Zahvalila se je vsem sodelujočim in poudarila pomen in učinke dolgoročnega sodelovanja.

S pevskim nastopom sta nas navdušili solo pevki Živa Šikonja, učenka oddelka za petje Glasbene šole Črnomelj in mentorica Gallina Tubeishat, profesorica petja na Glasbeni šoli Črnomelj. Po dogodku smo se preselili v obnovljeno Črnomaljsko klet, kjer so nas razvajali Adlešički tamburaši, ki so na novo vpisani v registru nesnovne kulturne dediščine. Njihove tamburice so prvinski glas Bele krajine.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj