Na vsebino

Semič v starih cajtih (342)

Učiteljica Bernarda Petric

Dobri pedagoški delavci zapustijo v otroških dušah njihovih učencev globoko sled. Mednje je sodila tudi učiteljica Bernarda Petric z Rožanca.
Po končanem šolanju na pedagoški akademiji je kot razredna učiteljica vzgajala in poučevala številne generacije semiških otrok. Leta 1998 je eno leto poučevala tudi učence na Podružnični OŠ Štrekljevec.
Bernarda je bila med učenci in sodelavci zelo priljubljena, saj je za prve skrbela z materinsko ljubeznijo, drugim pa je bila prava pedagoška kolegica. Tudi v rodnem kraju so jo imeli ljudje radi, jo spoštovali in ji zaupali. Z njeno nesebično pomočjo so ustvarili marsikaj zanimivega in koristnega za širšo skupnost. Lansko poletje se je zaradi težke bolezni nepričakovano mnogo prezgodaj za vedno poslovila. Pokopana je na pokopališču v Petrovi vasi.

Na prvi šolski dan leta 1998 se je Bernarda fotografirala z učenci prvega razreda na Štrekljevcu.

Poleg nje so 'prvčki' (od leve proti desni): Irena Jelenič – Brezova Reber, Ina Simonič - Štrekljevec, Toni Ivanetič - Omota, Janez Golobič - Kal, Metka Žugelj - Omota, Anja Stariha - Osojnik, Simon Stariha – Sodji Vrh, David Golobič – Gradnik; manjka pa Jernej Konda z Gradnika.

Vir: Semič v starih cajtih

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj