Na vsebino

Semič v starih cajtih (104)

Novoletno obdarovanje 29. decembra 1972.

Pripoveduje: Blaž Kočevar.

V ''semiških starih cajtih'' je v decembru poleg napol legalnega Miklavža imel glavno besedo dedek Mraz. Božička takrat še nismo poznali, zato se je moral dedek Mraz toliko bolj potruditi.

Ker tistega leta okrog novega leta ni bilo snega, je bil dedkovo prevozno sredstvo šolski kombibus, ki ga je varno upravljal šolski hišnik in šofer Toni Malnarič – Kukar.

V to dedkovo vozilo so se poleg daril in dedka natrpali še škratje, vile, medvedje, snežinke z ravnateljem šole Metodom Plutom vred.

Obiskali in obdarili smo vse šolske in predšolske otroke v Črmošnjicah, Črešnjevcu, Štrekljevcu in seveda v Semiču. Čeprav so bila darila, takratnim časom primerno, skromna, so otroke verjetno veliko bolj osrečila, kot današnja, ki mnoge otroke bolj razočarajo, kot razveselijo, ker so pač pričakovali nekaj drugega, nekaj boljšega, nekaj kar še sami ne vejo kakšnega.

Eden od foto krožkarjev je natančno na današnji dan pred 49. leti ''ovekovečil'' učiteljico Martino Fikić, Blaža Kočevarja (dedka Mraza), Mojco Vidmar (snežinko), Oskarja Časa (škrata), Miro Simonič (vilo), preden so se odpravili na ''novoletno turnejo''.

Vir: Semič v starih cajtih

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj