Na vsebino

Srečanje metliške županje z gospodarstveniki

V Gostišču Kapušin je včeraj potekalo redno letno delovno srečanje županje Občine Metlika z gospodarstveniki.

Na srečanju, ki ga je povezoval direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine Tomaž Kordiš, je županja Martina Legan Janžekovič predstavila vizijo in strategijo za razvoj občine ter njenega gospodarstva. Tomaž Kordiš je v nadaljevanju na kratko predstavil rezultate gospodarstva v letu 2022 za Dolenjsko, Belo krajino in občino Metlika. Sledila je okrogla miza, na kateri so sodelovali vodja službe za projektiranje na Darsu Jana Vrhovnik, direktorica podjetja Repromat Janja Strugar Dukovčič in predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice (OOZ) Metlika Miran Križan.

Jana Vrhovnik z Darsa je orisala trenutno stanje na projektu izgradnje tretje razvojne osi, ki bi povezala Belo krajino s sodobno in varno cesto ter ustvarila razvojno poslovne priložnosti za gospodarski in negospodarski sektor s poudarkom na mladih. Informacije o številu nesreč in poškodbah udeležencev na državni cesti Metlika – Novo mesto ter spletnih prevarah, je podal načelnik Policijske postaje Metlika Dušan Brodarič. Direktorica podjetja Repromat Janja Strugar Dukovčič je izpostavila pomen sodelovanja in prizadevanja občine pri zagotavljanju pogojev za nadaljnjo širitev podjetij v metliških poslovnih conah. Predsednik OOZ Metlika Miran Križan, pa je predstavil dejavnosti zbornice in ugodnosti, ki jih ta nudi obrtnikom.

Direktor Razvojnega centra Novo mesto Franci Bratkovič je predstavil Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje, ki si prizadeva spodbuditi revitalizacijo, modernizacijo ter razvoj čezmejne in regionalne javne železniške infrastrukture na relaciji Ljubljana–Grosuplje–Trebnje–Novo mesto–Metlika–Karlovec–Zagreb. Direktorica Razvojno informacijskega centra Bela krajina Barbara Papež Lavrič pa se je dotaknila vprašanja izgradnje tretje razvojne osi v luči njenega vpliva na belokranjski turizem, katerega strategija temelji na kvaliteti storitev ter zelenem in butičnem turizmu.

Srečanje se je zaključilo v pozitivnem vzdušju, z zavezo Občine Metlika za tesnejše sodelovanje med gospodarstveniki in občino. Občina si bo še naprej prizadevala, da za podjetja v lokalnem okolju ustvari najboljše možne pogoje za njihovo rast in razvoj.

Vir: Občina Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj