Na vsebino

Priznanja najboljšim vinom podelili tudi v Črnomlju

Vinar Martinovanja je letos postala družina Cvitkovič iz Velike Lahinje.
Vinar Martinovanja je letos postala družina Cvitkovič iz Velike Lahinje.

Društvo vinogradnikov Črnomelj je minuli petek v sklopu prireditve Martinov večer vina v prostorih Kreativne hiše mladih podelilo priznanja najboljšim z letošnjega ocenjevanja mladih vin.

Naziv šampiona martinovanja si je letos prislužila družina Mavretič z Drašičev z vinom rumeni muškat – izbor (ocena 18,20).

Družina Tomc iz Jerneje vasi pri Črnomlju je prejela šampiona za belokranjca PTP (ocena 17,10), črnomaljski župan Andrej Kavšek pa šampiona za metliško črnino PTP (ocena 17,27).

Vinar Martinovanja pa je postala družina Cvitkovič iz Velike Lahinje. Ta naziv dobi tisti vinar, ki ima najvišje povprečje štirih najbolje ocenjenih vin, pod pogojem, da je vsakega od teh vin vsaj 100 litrov. Cvitkovičevi so si prestižni naziv prislužili z vini laški rizling, rose, belokranjec PTP in metliška črnina s povprečno oceno 17,13.

Na druženju ob izboru najvišje ocenjenih vin tradicionalnega ocenjevanja žlahtne kapljice v Črnomlju, seveda ni manjkalo ne glasbe ne jedače ne pijače. Za kulinarično razvajanje so poskrbele članice Društva kmečkih žena Črnomelj ter finalistka letošnjega masterchefa Anja Fir, za glasbeno spremljavo pa Ansambel Septim.

Vir: Društvo vinogradnikov Črnomelj, foto: Tjaša Miketič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj