Na vsebino

Prižig prazničnih lučk v Črnomlju

Tudi letos nam je vreme zagodlo. Na začetku je nagajal dež, vmes nas je ogrel sonček, za popoln zaključek decembrskega večera pa nas je zvečer pričakal čisto pravi sneg!

Prireditev Zabavaj se v mestu, ki bi se morala odvijati na parkirišču pred gradom, se je tudi letos preselila v Kulturni dom Črnomelj, V avli kulturnega doma smo postavili mini Miklavževo tržnico, kjer so bili prisotni: Čebelarsko društvo Črnomelj, Anja Matkovič - Rusalka design, VDC Črnomelj, Društvo prijateljev mladine Črnomelj, Klub belokranjskih študentov - dijaška sekcija, Društvo kmečkih žena Črnomelj, OŠ Milke Šobar Nataše in Srednja šola Črnomelj. Tržnica je bila polna krasnih rokodelskih izdelkov, božičnih dekoracij, sladkih dobrot ter toplih napitkov.

S programom smo začeli malo po 15. uri z nastopom Viniških tamburašev. Na odru se jim je pridružila vokalistka Eva Gašperič. Njen čudoviti glas nas je popeljal v radostno razigran december. Za njimi je nastopila Godba Črnomelj in kot vedno navdušila s svojimi repertoarjem. Poskočne koračnice in viže so med gledalci dvignile razpoloženje.

Končno pa so lahko otroci dočakali pravo Piko Nogavičko! Ob 17. uri je bila dvorana polna do zadnjega sedeža. Otroci so resnično uživali ob Pikinih prazničnih norčijah, saj je bilo ves čas slišati samo otroški smeh. Župan občine Črnomelj Andrej Kavšek je vse prisotne lepo pozdravil in skupaj z otroki na oder priklical Miklavža ter njegove tri angelčke. Vsi skupaj so nato odštevali in simbolično prižgali praznične lučke v starem mestnem jedru. Lučke so tudi v resnici ob 18. uri zasvetile pred črnomaljskim gradom (hvala Komunala Črnomelj).

Miklavž je na koncu z majhnim presenečenjem obdaril vse pridne otroke, torej celo dvorano. Hvala Miklavžu in njegovim angelčkom, ker so nas predčasno obiskali in razveselili otroke. Program je povezovala Sabina Gosenca, ki se ji zahvaljujemo za odlično vodenje.

Za čudovito okrašen oder in fotokotiček je poskrbela Tanja iz Artanya, za pomoč pri fotografiranju in ustvarjanju spominov pri fotokotičku je skrbel Kristjan iz VIA Studio, za ozvočenje in glasbo so poskrbeli fantje iz JK ZVOK - Jurij Klobučar ter za varnost Miha iz Združenja šoferjev in avtomehanikov Bela krajina.

Iskreno se zahvaljujemo tudi Komunali Črnomelj za postavitev in odstranitev stojnic (dopoldan) ter vsem udeleženim v pripravi dogodka Zabavaj se v mestu za odlično sodelovanje, hitro prilagoditev in reorganizacijo v zadnjem trenutku. Še enkrat hvala kolegom iz ZIK-a za kulturni dom, kjer smo lahko izpeljali dogodek.

Vsem ponudnikom, ki smo jih morali odpovedati zaradi selitve na drugo lokacijo, se zahvaljujemo za razumevanje ter vsem ostalim sodelujočim, ki bi morali biti prisotni na dogodku.

Zahvaljujemo se vsem nastopajočim za prijetno doživetje, vsem ponudnikom, ki ste nam z Miklavževo tržnico popestrili program ter hvala vsem obiskovalcem, ki ste nam s svojo prisotnostjo omogočili, da je bil dogodek uspešen.

Zdaj vas pa vabimo, da si december polepšate z večernimi sprehodi skozi staro mestno jedro Črnomlja, kjer lahko občudujete praznične lučke in uživate v snežni pravljici.

Organizator in avtor: RIC Bela krajina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj