Na vsebino

Prireditev ob kulturnem dnevu v semiškem vrtcu

Kultura je pesem, ples in zgodba. Kultura je slika, nasmeh, je lepa beseda, spomin, spoštovanje, tradicija in druženje. V našem vrtcu se trudimo, da vse našteto združujemo in se vsakodnevno srečujemo s kulturo skozi različne dejavnosti. Prav poseben poudarek pa smo dali kulturnim dejavnostim v bližajočih se dneh ob slovenskem kulturnem prazniku – 8. februarju.

V dneh do prihajajočega slovenskega kulturnega praznika smo v našem vrtcu z vsakodnevnimi dejavnostmi in s prireditvijo počastili spomin na našega največjega pesnika, Franceta Prešerna. Otroci so se pod mentorstvom svojih vzgojiteljev izražali na vseh področjih. Z otroki smo se pogovarjali o državnim praznikih in spoznali državne simbole. Skozi igro smo z jezikom ter likovno in glasbeno umetnostjo spoznavali pesnika in njegova dela.

Na današnji dan smo v vrtcu obeležili s proslavo - 8. februar, Prešernov dan. Prisluhnili smo slovenski himni – Zdravljici. Obiskala nas je upokojena učiteljica in knjižničarka gospa Terezija Tomaževič. Skupaj z njo smo se spomnili na našega pesnika. Gospa Terezija nam je veliko povedala o našem pesniku dr. Francetu Prešernu, otrokom pa je tudi prebrala eno od njegovih, Povodnega moža.
Gospe Tereziji se vsi lepo zahvaljujemo za njen obisk in se veselimo naslednjega snidenja.

Vir: Vrtec Sonček Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj