Na vsebino

Pregled leta v novicah - september 2021

60 balonov za 60 uspešnih let
60 balonov za 60 uspešnih let

Na zelenici pred Knjižnico Črnomelj je potekal prvi dogodek v okviru praznovanja 60-letnice Knjižnice Črnomelj z naslovom Pozitivno v 60 let! Zaposleni v knjižnici obožujejo Župančičevo misel »Kdor ljubi knjigo, bodi spoštovan!« in za praznovanje 60-letnice so našli, posvojili ter vzljubili še eno njegovo misel oz. vprašanje, ki kar kliče po odgovoru: »Gre tvoja misel soncu naproti?«

Bralci revije Viva so preko spleta ali glasovnice glasove oddali več kot 2000 različnim zdravnikom, ki so jih razvrstili v deset kategorij: družinski zdravnik, pediater, ginekolog, onkolog, zobozdravnik, urolog, kardiolog, nevrolog, oftalmolog in ortoped. Dobitnik naziva Moj zobozdravnik za leto 2021 je Tomaž Ivanušič, ki prihaja iz Bele krajine, kjer je dokončal osnovno šolo in gimnazijo v Črnomlju.

Vokalna skupina Lan je svojo 30-letnico delovanja obeležila na prvo septembrsko nedeljo s koncertom v Kulturnem centru Semič. Z Lanovkami so nastopili tudi glasbena skupina Anbot iz Ljubljane, ki jih vodi skladatelj Aldo Kumar, nadebudni mladi tamburaši Glasbene šole Črnomelj pod taktirko Toneta Grahka, njihov lasten podmladek Otroški pevski zbor Lan, ki ga vodi Katja Stariha ter Andrej Kunič na klavirskih tipkah. Več kot uspešen koncert ob praznovanju 30-ke so Lanovke proslavile tudi v novih oblekah.

Župan občine Črnomelj Andrej Kavšek, direktor podjetja TGH Stjepan Jarnević, direktor družbe CGP Martin Gosenca in ravnateljica Vrtca Otona Župančiča Črnomelj Stanka Kure, so danes slavnostno odkrili tablo, ki simbolično obeležuje začetek gradnje novega vrtca v Črnomlju, enota Loka.

Občina Metlika in družba Beti sta v novo opremljeni industrijski coni Beti ob tovarni te družbe uradno odprli novozgrajeno gospodarsko javno infrastrukturo. Nekaj več kot 460.000 evrov vredno naložbo je metliška občina izvedla z denarno podporo Evropskega sklada za regionalni razvoj in s podporo države.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj