Na vsebino

Poslovna cona Tris bo dobila dodatno infrastrukturo

Zgradili bodo del ceste D1 v dolžini 210 metrov, del ceste G v dolžini 180 metrov in del ceste G1 v dolžini 330 metrov z vso pripadajočo infrastrukturo.
Zgradili bodo del ceste D1 v dolžini 210 metrov, del ceste G v dolžini 180 metrov in del ceste G1 v dolžini 330 metrov z vso pripadajočo infrastrukturo.

V poslovni coni Tris Kanižarica, kjer so sredi novembra uradno odprli dodatno infrastrukturo, zgrajeno v okviru drugega dela projekta infrastrukturnega urejanja cone, začenjajo še tretji del omenjenega projekta. Občina Črnomelj je namreč z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo podpisala pogodbo o sofinanciranju s čimer so izpolnjeni vsi pogoji za izvedbo projekta Infrastruktura v TRIS Kanižarica 3. del: G, D, G1. Projekt bo končan do septembra 2024.

V okviru naložbe bodo zgradili skupaj 720 metrov cestišč z vso pripadajočo fekalno in meteorno kanalizacijo, javno razsvetljavo, vodovodom, pločniki ter postavitvijo male sončne elektrarne. Ta bo zagotavljala samooskrbo z električno energijo za javno razsvetljavo celotne poslovne cone. Ob tem bodo zasadili tudi drevesa in uredili zelene površine oziroma zelene otoke.

Projekt bo skupno stal nekaj manj kot 1,5 milijona evrov in bo sofinanciran iz evropskih sredstev za izvajanje nacionalnega načrta za okrevanje in odpornost v višini dobrih 942 tisoč evrov. Razliko bodo pokrili z denarjem občinskega proračuna.

Območje ureditve bo imelo po zaključku projekta zagotovljeno vso potrebno infrastrukturo za nemoteno delovanje, so še sporočili s črnomaljske občine.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj