Na vsebino

Pika Nogavička v Knjižnici Črnomelj

Pikini bralci prejeli Pikine bralne gumbe in priznanja

V sredo smo v večnamenskem prostoru naše knjižnice pripravili zaključek bralnega projekta Pikina bralna značka 2020/2021, ki ga v sodelovanju s Knjižnico Velenje in z ostalimi knjižnicami iz Slovenije pripravljamo že šest let.

Mladi bralci, ki so iz Pikinega seznama prebrali vsaj 4 knjige in vtise o njih napisali ali narisali v beležko so prejeli oranžen bralni gumb, tisti bralci, ki pa v projektu sodelujejo že tretjo leto, pa zlatega. Bilo je prav posebno doživetje, saj so ga prejeli iz rok čisto prave Pike Nogavičke, ki je skupaj s knjižničarkama Majo in Bernardo pripotovala iz Velenja. Tam se je pred kratkim zaključil 32. Pikin festival, največji in najlepši festival za otroke.

Simpatična Pika je očarala otroke s svojo prijaznostjo, simpatičnostjo in razigranostjo. Knjižničarki iz Velenja sta nas nagovorili in povabili k sodelovanju tudi v novem šolskem letu 2021/2022. Skupaj smo si ogledali prgišče kamišibaj zgodb v izvedbi KUD Zlata skledica: sončnih, smešnih in veselih. To je bilo darilo za bralce in za simpatične gostje iz Velenja. Zelo smo jim hvaležni, da nas obiščejo vsako leto.

Dragi otroci, v kratkem bomo pripravili knjige po novem bralnem seznamu in če ste stari od 3 do 7 let, vas prijazno vabimo k sodelovanju pri Pikini bralni znački. Pika nogavička nas bo ponovno obiskala oktobra 2022. Do takrat pa bomo veselo brali zanimive in navihane knjige!

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj