Na vsebino

Na Bočki nazdravili z vodo iz novega vodovoda

Minuli petek so prebivalci Bočke pripravili otvoritev novozgrajenega vodovoda Bočka - zahod. Na območju, ki se razteza zahodno od regionalne ceste Metlika – Novo mesto, so se v letošnjem poletju pričela dela za izgradnjo okrog 1.600 metrov vodovoda, ki bo služil za oskrbo tamkajšnjega prebivalstva s pitno vodo. Trasa vodovoda je načrtovana tako, da omogoča priključitev vseh objektov na območju.

Dela je izvedla Komunala Metlika skupaj s partnerjem Teleg-m. Pogodbena vrednost izvedenih del znaša slabih 77 tisoč evrov, naložbo pa je v celoti financirala Občina Metlika.

Ob odprtju vodovoda je domačin Tonček Ogulin pozdravil prisotne ter se zahvalil investitorju in izvajalcem za opravljeno delo. V kulturnem programu je o zgodovini in pomenu Bočke spregovoril Ilija Stipanovič, zapela je Vesna Malnarič, Marjan Končar je zaigral na harmoniko, Špela Ogulin pa je prebrala recitacijo o vodi.

Prisotne je pozdravil tudi metliški župan Darko Zevnik in poudaril pravico občanov do pitne vode.

Vir: foto: Občina Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj