Na vsebino

Otroški živžav za zaključek tedna mobilnosti

S tradicionalnim dnevom brez avtomobila, ki ga bodo obeležile številne slovenske občine, se bo sklenil letošnji Evropski teden mobilnosti. Letos je bila v ospredju tema Varčne poti in odločitev za racionalnejše načine potovanj.

Evropski teden mobilnosti so v Metliki zaključili z otroškim živžavom. Center za krepitev zdravja ZD Metlika je na Mestnem trgu petkovo dopoldne namenil gibalnim igram za vrtčevske otroke. Malčki iz metliškega vrtca so poleg tega pripravljali smutije in se z njimi seveda tudi posladkali, spoznali in pojedli pa so tudi sadje iz katerega so bili narejeni zdravi prigrizki v obliki veselih ježkov.

Svetovni dan brez avtomobila, ki sovpada s koncem tedna mobilnosti, spodbuja šoferje, naj se vsaj ta dan na pot namesto z avtomobilom odpravijo na bolj trajnosten način, peš, s kolesom ali javnim prevozom.

Številne občine bodo za promet zaprle del središča ter z različnimi vsebinami spodbujale in krepile trajnostne mobilnosti. Tako je tudi na parkirišču pri črnomaljskem gradu, kjer poteka tradicionalni dogodek Dan brez avtomobila - Igraj se v mestu. V Semiču pa je v tednu mobilnosti za ves promet zaprt parkirni prostor pri osnovni šoli ob Šolski ulici, ki je namenjen učencem za različne gibalne aktivnosti.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj