Na vsebino

Odprli preostanek kolesarske steze do Kanižarice

Foto: Jani Pavlin
Foto: Jani Pavlin

V Kanižarici so danes odprli približno 700-metrski del regionalne kolesarske povezave Črnomelj-Kanižarica, ki vodi od konca črnomaljske obvoznice do križišča regionalnih cest v Kanižarici s podaljškoma mimo avtobusnih postajališč. Naložba je stala dober milijon evrov, občina je zadnjo dobila skupaj pol milijona evrov evropske in državne podpore. Občina je prispevala preostanek potrebnega naložbenega denarja v znesku nekaj več kot pol milijona evrov.

Po podatkih črnomaljske občine so sicer z omenjeno naložbo enostransko dvosmerno kolesarsko stezo ob črnomaljski obvoznici podaljšali za 615 metrov do križišča v Kanižarici, kjer so uredili prehode za kolesarje in speljali dvostransko kolesarsko stezo še 80 metrov od križišča v smeri proti Blatniku in proti avtobusnemu postajališču za smer proti Vinici.

Sočasno so dogradili razsvetljavo dvosmerne kolesarske steze in dodatni pločnik ob športnem igrišču v Kanižarici. Kot je ob odprtju povedal župan Andrej Kavšek gre za pomembno pridobitev, saj so z omenjeno naložbo dolžino neprekinjene kolesarske povezave ob državni cesti Črnomelj-Kanižarica oz. mestni obvoznici podaljšali na skupaj 4,3 kilometra.

Kolesarjem so zagotovili boljše vozne pogoje, okrepili so tudi njihovo prometno varnost. Še posebej med večjimi zaposlitvenimi središči, kot sta poslovni območji Akrapovič-Polycom-Livar in Tris Kanižarica, ter med večjima stanovanjskima območjema Črnomelj-Čardak ter Kanižarica, so še zapisali na črnomaljski občini.

Graditi so začeli marca lani. Omenjeno kolesarsko stezo bodo predvidoma prihodnje leto podaljšali še do odcepa za poslovno cono Tris Kanižarica in mimo podjetij Akrapovič ter Polycom proti uvozu za podjetje Livar.

Za kulturni program otvoritve sta poskrbela David Kopač in Andrej Kunič iz Glasbene šole Črnomelj. Dogodek je povezoval kolesar Matej Horvat, odprtje pa so popestrili kolesarji, ki so se zapeljali po novi kolesarski stezi in tako tudi uradno odprli novo pridobitev.

Vir: STA, Občina Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj