Na vsebino

Od jutri do preklica stavka zaposlenih na upravnih enotah

Zaposleni na 54 od 58 upravnih enot bodo jutri začeli stavko in jo nadaljevali vsako sredo do izpolnitve zahtev. Stavko sta napovedala tudi sindikata obeh belokranjskih upravnih enot. Je obsežno stavko po vsej državi na edini dan, ko upravne enote delajo tudi popoldne, še mogoče preprečiti? Danes bodo še sedli za pogajalsko mizo, a predstavniki zaposlenih pred današnjim srečanjem niso optimistični.

Zaposleni na upravnih enotah med drugim zahtevajo povišanje plače vsem zaposlenim za sedem plačnih razredov in izenačitev nazivov zaposlenih na upravnih enotah z nazivi na ministrstvih. Prav tako zahtevajo takojšnjo ureditev dodatka za blagajniško poslovanje in zaposlitev dodatnih kadrov.

Stavka se bo začela jutri, nadaljevala pa se bo vsako sredo do izpolnitve zahtev. Za zdaj se stavki niso pridružile štiri upravne enote: gre za upravne enote Laško, Lenart, Ljutomer in Tržič, upravni enoti v Črnomlju in Metliki pa se stavki pridružujeta in jutri zaposleni na obeh stavkajo.

Med stavko bodo zaposleni izvajali nujne naloge, ki jih določijo načelniki upravnih enot. Med temi so vročitev dovoljenj za prebivanje tujcem in voznikom v mednarodnem prometu ter izdajanje vozniških dovoljenj, osebnih izkaznic in potnih listin v primerih nujne službene poti v tujino, nujnega zdravljenja in smrti sorodnikov v tujini. Prav tako bodo opravljali vpise smrti v matični register, opravila s področja skupne finančne službe, hrambe orožja in postopke v zvezi s prireditvami.

Vir: N1, UE
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj