Na vsebino

Odprli novozgrajeno javno infrastrukturo industrijske cone Beti

Občina Metlika in družba Beti sta v novo opremljeni industrijski coni Beti ob tovarni te družbe danes uradno odprli novozgrajeno gospodarsko javno infrastrukturo. Nekaj več kot 460.000 evrov vredno naložbo je metliška občina izvedla z denarno podporo Evropskega sklada za regionalni razvoj in s podporo države.

Izvršna direktorica Maja Čibej je poudarila, da se podjetje Beti ponaša s 65-letno tradicijo:

Župan Darko Zevnik je povedal, da sta omenjeni evropski sklad in država skupaj pokrila devet desetin stroškov naložbe in preostalo občina. Šlo je sicer za sanacijo, infrastrukturno modernizacijo in nadgradnjo tri četrtine hektarja degradiranega območja v osrednjem delu te industrijske cone:

Večina objektov kompleksa nekdanje Beti je bila zgrajena po drugi svetovni vojni. Infrastruktura je bila v slabem stanju zaradi nezadostnega vzdrževanja, odsluženosti in spremembe tehnologije. Po ukinitvi določenih programov nekdanje skupine Beti je bilo v coni na razpolago več enot za proizvodnjo, skladiščenje ali pisarniško dejavnost. Enote so bile komunalno opremljene kot celota. Vsako enoto je bilo potrebno posebej navezati na gospodarsko javno infrastrukturo, da bi tako na lokacijo v Metliko lažje privabili nova podjetja. Urediti pa so morali vodovod, električne priključke, kanalizacijo, vodni odtok in cestno omrežje.

V tem mesecu je Beti začela postopek iskanja strateškega partnerja, pojasnjuje Maja Čibej:

Industrijska cona Beti ima skupno 30 tisoč kvadratnih metrov pokritih površin, od tega jih Beti uporablja polovico. V coni sicer deluje sedem podjetij.

Z investicijo so domači podjetniki dobili površine za nadaljnjo rast in razvoj. Prav tako bo Občina Metlika s komunalno opremljenimi površinami lahko privabila investitorje iz drugih okolij. Nove gospodarstvu namenjene površine bodo izboljšale pogoje za poslovanje gospodarskih subjektov in nastanek novih delovnih mest v občini.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj