Na vsebino

Nemški prostovoljec v RIC-u

Predstavili smo vam že tri naše EVS prostovoljce, in sicer Damiana in Giulio iz Italije ter Elwina, Španca iz Peruja. Tokrat predstavljamo še 4. člen naše EVS prostovoljske ekipe, in sicer Maximiliana M. Horna!

Maximilian šteje 19 let in prihaja iz Nemčije, točneje iz južne nemške regije Frankonija, ki slovi kot zemeljski raj za ljubitelje piva!

Po končani srednji šoli in pred odhodom na fakulteto si je zaželel samostojno raziskati svet. V programu EVS je našel najboljšo rešitev in s tem priložnost, da odpotuje od doma in v neznano ter hkrati z udejstvovanjem v prostovoljstvu naredi še za širšo družbo koristno delo.

Želi si delovati in sodelovati pri razvoju belokranjske regije na področju turizma in gospodarstva ter pri izvajanju multimedijskih projektov, kot so kreiranje video in foto promocijskih materialov.
Po dveh mesecih, ki so za njim med belokranjskimi ljudmi, pravi, da ga je Bela krajina že prisvojila in da je že postala njegov dom. Všeč mu je tukašnja narava in življenje v kraju, ki je obdan z gozdovi in hribi. V prihodnjih mesecih si želi, da bi se naučil slovenskega jezika in spoznal veliko zanimivih Belokranjcev in ostalih Slovencev.

Maximilian, dobrodošel med nami!

Vir: RIC Bela krajina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj