Na vsebino

Nedeljski izbor starih fotografij (42)

Marjanca Kočevar, Facebook profil Stara Metlika:

"Glasbena šola v Metliki - gospod Silvester Mihelčič, st, me je naučil prvih tipkanj, akordov in basov na mali harmoniki. Doma je bilo treba veliko vaditi - po knjigi Albin Fakin: Vaje za harmoniko. Nekoč sem nastopila celo v kulturnem domu v Črnomlju, igrala sem Šmentano muho. No, kmalu zatem so se pojavili bitlsi itd in harmonika je šla za večno v kot. Znam pa še vedno kaj zaigrati, če je že zelo zelo nujno.

V ozadju je avto mojega ameriškega strica Franka, ki ga je rental v Trstu in smo vsak dan potovali vsepovsod, od morja do planin in seveda po vsej Beli krajini. Mama me je zelo na trdo česala, ko mi je pletla kitko ali naredila rep. Izstopa pa brihtno visoko čelo, kot so trdili v tistih časih. No, o tem bi se dalo razpravljati, kajne?"

Blaž Kočevar, Semič v starih cajtih:

"Mojca in živali leta 1973, OŠ Belokranjskega odreda Semič

Pod vodstvom režiserja Milana Pirša so spomladi leta 1973 semiški šolarji z velikim uspehom zaigrali otroško igro Mojca in živali.

Na fotografiji čepijo od leve proti desni: Mira Pavlin, Igor Velše (?), Jože Škrinjar, Milan Pirš (mlajši), Zlatko Gregorič in Rudi Golobič (?); stojijo, od leve proti desni: učitelj Milan Pirš (režiser), Mojca Vidmar, učitelj Stevo Šoštar (scenarist), Jože Mihelčič, Tina Bukovec, Breda Lah, Tatjana Kapš, (?), Vida Derganc in prof. Ana Snoj (skrb za lepo odrsko govorico in maskerka)."

Črnomelj fčasih:

Katarina Grenc tke preprogo.

Radenci leta 1953.

Foto: Jernej Šusteršič (hrani Belokranjski muzej Metlika).

Vir: Hodil po zemlji sem naši, Občina Črnomelj, 2018.

Vir: Stara Metlika, Semič v starih cajtih, Črnomelj fčasih

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj