Na vsebino

Natečaj na temo "Gozdovi - les, naravno bogastvo in prihodnost moje domovine"

Na OŠ Zbora odposlancev Kočevje je zaključna prireditev literarnega, likovnega in fotografskega natečaja Moja domovina na temo Gozdovi - les, naravno bogastvo in prihodnost moje domovine pokazala, kaj vse je gozd in kaj ta pomeni.

Mlade sta nagovorila ravnatelj šole, predstavnik Zavoda za gozdove in župan Občine Kočevje. Letos se je natečaja, ki je že tretji, udeležilo kar 252 osnovnih in srednjih šol iz vse Slovenije in zamejstva. Zaradi množične udeležbe so potekale zaključne prireditve v različnih ustanovah po Sloveniji, za JV Slovenijo v Kočevju, kjer so priznanja za Roka Pašiča, Denisa Mujkiča, Luko Kambiča, Marka Kofalta, Viktorijo Malnarič, Nušo Štukelj, Emo Nemanič, Stašo Konda in Klemena Konda prevzeli Ema, Staša in Klemen.

Osnovno vodilo letošnjega natečaja je povezano z gozdom, mladi pa so ustvarjali z besedo, risali in fotografirali. A ne gre samo za gozdove, s katerimi smo bili Slovenci v preteklosti življenjsko povezani in so našim prednikom pomagali preživeti, smo del gozdnega ekosistema v sedanjosti in zagotovo bodo gozdovi naše naravno bogastvo tudi v prihodnosti.

Avtor: Vlasta
Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj