Na vsebino

Novi učni pridobitvi na SŠ Črnomelj

Na Srednji šoli Črnomelj so včeraj gostili predstavnike podjetij Evrostroj, Janibo, Matej Adlešič, s. p., Sibsec ter predstavnici občin Semič in Črnomelj, ki so donirali sredstva za nakup CNC cetra in kolaborativnega robota. Oba stroja sta namenjena poučevanju dijakov programov strojni tehnik in oblikovalec kovin – orodjar.

Donatorje je ob prihodu sprejela in jim izrazila dobrodošlico ravnateljica Darja Bremec ter jim poleg zahvale izročila grb šole, izrezkan na novem CNC frezalnem stroju. V nagovoru je izpostavila zadovoljstvo ob podpori lokalne skupnosti, predvsem delodajalcev, ki dijakom programov strojni tehnik in oblikovalec kovin – orodjar omogočajo pridobivanje praktičnih izkušenj v domačem okolju, odpirajo vrata novim spoznanjem in tehnološkemu napredku v industriji.

Goste sta nagovorila tudi učitelja praktičnega pouka, Rudolf Sirnik in Benjamin Papež, jih popeljala v učilnico praktičnega pouka ter jim predstavila uporabo učil v učnem procesu. Ogledali so si še šolske delavnice, kjer so imeli priložnost izmenjati ideje in izkušnje ter se pogovoriti o pomembnosti naložb v izobraževanj za prihodnost.

Naložba za nakup novih učil je znašala dobrih 117.237 evrov. Donatorji so prispevali 6.806 evrov (del donacij je bil namenjen financiranju krožka Ustvarjanje videoigre), Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje 1.971 evrov, razliko pa je pokrila šola iz tržne dejavnosti šolskih delavnic.

»Še enkrat se zahvaljujemo vsem podjetjem, ki so se odzvali z donacijo. To so: Akrapovič, d. d., Matej Adlešič, s. p., Evrostroj, d. o. o., Janibo, d. o. o., Livar d. d., Sibsec, d. o. o. ter občinama Semič in Črnomelj. Novi učni pridobitvi bosta imeli nedvomno dolgoročen in pozitiven vpliv na izobraževalni proces ter razvoj novih učnih pristopov na področju strojništva na naši šoli,« so še zapisali na spletni strani Srednje šole Črnomelj.

Vir: SŠ Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj