Na vsebino

Na Metliškem prijeli tihotapce, ki so prevažali 30 tujcev

Ukrajinec je v kombiju prevažal 18 Turkov. Foto: PP Metlika
Ukrajinec je v kombiju prevažal 18 Turkov. Foto: PP Metlika

Metliški policisti so v noči na soboto v Metliki ustavili voznika osebnega avtomobila Mazda 6 poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 32-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža šest državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Prav tako v Metliki so v noči na nedeljo kontrolirali voznika kombija Ford transit čeških registrskih oznak. Ugotovili so, da 29-letni državljan Ukrajine prevaža 18 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Na cesti med Drašiči in Metliko so prav tako v nedeljo nekaj po 19. uri ustavili osebni avtomobil Jeep grand cherokee, turških registrskih oznak. 62-letni državljan Turčije je prevažal šest državljanov Kitajske, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Dva državljana Ukrajine in državljanaTurčije so pridržali ter jim zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Črnomaljski policisti pa so pretekli konec tedna na območju Žuničev in Preloke prijeli 15 državljanov Sirije, štiri državljane Maroka in dva državljana Alžirije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj