Na vsebino

Moj prvi kamišibaj – 2. del delavnice za otroke

V Knjižnici Črnomelj smo v sodelovanju s KUD Zlata skledica v sredo nadaljevali z delavnico za otroke, ki poteka v februarju in marcu v štirih delih. Delavnico obiskuje sedem otrok in vsi z veliko vnemo ustvarjajo svoj kamišibaj, saj je cilj delavnice izdelava lastne kamišibaj predstave, ki jo bodo lahko predstavili na 5. festivalu kamišibaj gledališča v Beli krajini, ki bo potekal od 14.do 15. marca 2019.

Na našem drugem srečanju smo si vsi skupaj ogledali risbe, ki so večinoma nastale doma. V glavnem so vsi otroci že končali z risanjem, tako da se bomo zdaj vsi skupaj posvetili sami zvedbi kamišibaja: vadili bomo odpiranje vratc butaja, vlečenje listov, pripovedovanje zgodbe in celosten nastop.

Organizatorji smo prijetno presenečeni, saj so se otroci in starši resno lotili dela in z gotovostjo trdimo, da pričakujemo zelo lepe in unikatne zgodbe med sliko in besedo. Uživamo v ustvarjanju in se srčno veselimo novih zgodb.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj