Na vsebino

Moj prvi kamišibaj – 2. del delavnice za otroke

V Knjižnici Črnomelj smo v sodelovanju s KUD Zlata skledica v torek nadaljevali z delavnico za otroke, ki poteka v februarju in marcu v štirih delih. Delavnico obiskuje deset otrok in trije odrasli in vsi z veliko vnemo ustvarjajo svoj kamišibaj, saj je cilj delavnice izdelava lastne kamišibaj predstave, ki jo bodo lahko predstavili na 6. festivalu kamišibaj gledališča v Beli krajini, ki bo potekal od 13.do 14. marca 2020.

Na našem drugem srečanju smo si vsi skupaj ogledali risbe, ki so nastale doma. Kar nekaj risb je še potrebno dokončati. Na našem srečanju, ki bo prihodnji torek se bomo vsi skupaj posvetili sami izvedbi kamišibaja: vadili bomo odpiranje vratc butaja, vlečenje listov, pripovedovanje pesmic in zgodb in celosten nastop.

Organizatorji smo prijetno presenečeni, saj so se otroci in starši resno lotili dela in z gotovostjo trdimo, da pričakujemo zelo lepe in unikatne zgodbe med sliko in besedo. Uživamo v ustvarjanju in se srčno veselimo novih zgodb.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj