Na vsebino

Moj prvi kamišibaj – 1. del delavnice za otroke

Včeraj smo v Knjižnici Črnomelj v sodelovanju s KUD Zlata skledica pričeli z delavnico za otroke, ki bo potekala v februarju in marcu v štirih delih. Delavnica je namenjena otrokom od 5. leta dalje, popolnim začetnikom in tudi tistim, ki ste se s kamišibajem že srečali. Cilj delavnice je izdelava lastne kamišibaj predstave, ki jo bodo otroci lahko predstavili na 5. festivalu kamišibaj gledališča v Beli krajini, ki bo potekal od 14. do 15. marca 2019.

Glavni namen delavnice je bolje spoznati ustvarjalno pot od ideje do končnega izdelka: od izbora pesmi ali zgodbe, do izbora likovne tehnike, do samega risanja kamišibaja in do same izvedbe. Na delavnico se je prijavilo sedem navdušenih otrok. Vsi so si na včerajšnji delavnici že izbrali svojo pesem ali zgodbo, si narisali načrt in do našega naslednjega srečanja, ki bo prihodnjo sredo bodo skušali narisati celotno zgodbo.

Vir: Knjižnica Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj