Na vsebino

Moj prvi kamišibaj – 1. del delavnice za otroke

V času zimskih počitnic (25. 2. 2020) smo v Knjižnici Črnomelj v sodelovanju s KUD Zlata skledica pričeli z delavnico za otroke, ki bo potekala v februarju in marcu v štirih delih. Delavnica je namenjena otrokom od 5. leta dalje, popolnim začetnikom in tudi tistim, ki so se s kamišibajem že srečali. Cilj delavnice je izdelava lastne kamišibaj predstave, ki jo bodo otroci lahko predstavili na 6. festivalu kamišibaj gledališča v Beli krajini, ki bo potekal od 13. do 14. marca 2020.

Glavni namen delavnice je bolje spoznati ustvarjalno pot od ideje do končnega izdelka: od izbora pesmi ali zgodbe, do izbora likovne tehnike, do samega risanja kamišibaja in do same izvedbe. Na delavnico se je prijavilo deset otrok. Nekateri so manjkali zaradi pusta in bodo z nami na drugem delu delavnice. Vsi so si na včerajšnji delavnici že izbrali svojo pesem ali zgodbo, si narisali načrt in do našega naslednjega srečanja, ki bo prihodnji torek, bodo skušali narisati celotno zgodbo. Letošnja novost je, da so se tudi trije starši veselo lotili ustvarjanja in bodo izdelali svojo kamišibaj predstavo.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj