Na vsebino

MKK v zaključek sezone z dvema večjima koncertoma

Zima se poslavlja, pomlad pa s sončnimi žarki naznanja toplejše obdobje. Za mladinski kulturni klub pa to pomeni konec letošnje sezone in priprave na poletne koncerte v sklopu festivala Črnfest.

Letošnja klubska sezona je bila izredno pestra. Obsegala je kar 21 dogodkov, ter pokrivala široko paleto glasbenih žanrov. Klubsko sezono 2023/24 smo otvorili s techno dogodkom »Awakening«, kjer se je pri nas prvič predstavila DJ-ka Glorex. Obiskanost in vzdušje pa sta bila tako dobra, da smo tega ponovili tudi v marcu. Najbolj obiskan dogodek celotne letošnje sezone je bil »Halloween party« na praznik noč čarovnic. V klubu smo sprejeli kar 150 obiskovalcev in tako ustvarili neverjetno vzdušje. Domače obarvan je bil ti. »Semi belokranjski večer«, na katerem sta nastopila benda Fret noize in Kreera s člani avtohtonih Belokranjcev in soigralci iz dolenjske/notranjske regije. Programom smo popestrili tudi z bolj »finim« dogodkom Jazz in vino. Kot glasbena podlaga je nastopil Lenart de Bock trio, za vinsko spremljavo pa smo sodelovali s Hišo vin Pečarič.

Največja koncerta letošnje sezone pa nas čakata v mesecu aprilu in maju. 20. 4. v Mladinski kulturni klub namreč prihajajo Koala voice. Bend, ki že kar dobro pozna Črnomelj, je v naših krajih že večkrat nastopil. Prvič ste jih lahko srečali leta 2014 v sklopu klubskega maratona, kasneje pa na atrijskem odru Črnfesta in kot preskupina bendu Siddharta na zunanjem odru Črnfesta.

Tokrat se v MKK-a vračajo z novo ploščo. Pred njimi pa bo oder ogrela nova skupina Yoko nono.

Letošnjo klubsko sezono pa bo 11. 5. zaključil prvoborec izolske rap scene; Drill in gosti. Črnomelj Drilla že dobro pozna. Leta 2019 je pred Vojkom V. otvoril rap večer na festivalu Črnfest. Leta 2022 pa je bil osrednji akt tega večera.

S Klubom belokranjskih študentov pa 31. 5. pripravljamo še nekaj zabavnega. Za več informacij nas spremljaj na Facebook in Instagram profilu.

Po zaključku sezone si bodo prostori MKK vzeli manjši odmor, ekipa MKK pa se bo začela pripravljat na poletne podvige letošnjega Črnfesta.

Vir: MKK
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj