Na vsebino

Martin Željko jih šteje že 95

Sedemnajstega septembra je 95 let praznoval dragi ate, stari ate in pradedek Martin Željko. Martin se je očetu Janezu in mami Ani rodil v Tribučah, kjer si je nedaleč od rojstne domačije tudi ustvaril svoj dom. Imel je še dva brata in sestro, ki pa so žal že umrli.

Martin je že kot 17-letni mladenič odšel v partizane in tam ostal vse do konca druge svetovne vojne. Od nekdaj je bil vajen trdega dela, saj je bil zaposlen na nekdanjem gozdnem gospodarstvu v Črnomlju, doma pa je pridno zidal hišo. Bil je tudi strasten lovec in danes je najstarejši član Lovske družine Adlešiči.

Z ženo Mimico sta si ustvarila družino, v kateri so se rodili trije otroci: najstarejši sin Tone, ki je žal umrl kot dojenček, hči Vida in sin Tine. V veliko veselje so Martinu tudi vnuki in pravnuki. Ob njegovem visokem jubileju so se vsi skupaj zbrali in mu iz srca zaželeli predvsem veliko zdravja, ki ga trenutno najbolj potrebuje.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj