Na vsebino

Konec zastojev v času poletne sezone?

Foto: Ministrstvo za infrastrukturo
Foto: Ministrstvo za infrastrukturo

Metliški župan Darko Zevnik in državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič sta danes v Ljubljani podpisala sofinancerski sporazum za izgradnjo ceste do Križevske vasi. S podpisom sporazuma o ureditvi makadamske ceste od priključka na državno cesto Metlika – Črnomelj do Križevske vasi, bodo tako prebivalcem obmejnega območja končno zagotovili varen in pretočen nadomestni dostop do podjetij ter stanovanjskih objektov v času prometnih zastojev pred mednarodnim mejnim prehodom Metlika. Kot je znano je to območje v času poletne turistične sezone zaradi večkilometrskih kolon vozil praktično nedostopno.

Gre sicer za kratkoročno rešitev, medtem ko dolgoročno v Metliki pričakujejo od izgradnje metliške obvozne ceste do mejnega prehoda.

Občina Metlika je že pripravila projektno dokumentacijo, pridobila vsa zemljišča ter v letošnjem proračunu za ta namen zagotovila 105 tisoč evrov. Preostanek denarja bosta prispevala Ministrstvo za notranje zadeve in Ministrstvo za infrastrukturo – Direkcija za infrastrukturo. Projekt je tako pripravljen, da se bodo dela na terenu lahko kmalu začela.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj