Na vsebino

Na Majer kmalu po obnovljenem mostu

Most na Majer s ptičje perspektive. Foto: Uroš Raztresen
Most na Majer s ptičje perspektive. Foto: Uroš Raztresen

Črnomaljski župan Andrej Kavšek in direktor podjetja GNOM iz Šentvida pri Stični Jožef Drešar sta podpisala gradbeno pogodbo za obnovo lesenega mostu na Majer. Okrog 75.000 evrov vredna naložba je del projekta Po poteh skrivnostnega obiskovalca in je sofinancirana s strani Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

Gradbena dela s prenovo lesenega mostiča prek Lahinje, ki črnomaljsko staro mestno jedro povezuje z mestnim naseljem Majer, bodo končali predvidoma do konca junija prihodnje leto

»Projekt Po poteh skrivnostnega obiskovalca je del celovite obnove starega mestnega jedra, s katerim želimo postati primer uspešne oživitve mestnega jedra na našem demografsko ogroženem obmejnem območju. V sklopu projekta bomo med drugim poleg lesenega mostu uredili tudi Ajdovo zrno s površinami za lokalne ponudnike in parkirnimi površinami za turiste z dvema polnilnicama za električne avtomobile in eno servisno polnilno postajo za kolesa ter obvodno sprehajalno pot«, je ob podpisu pogodbe povedal župan Andrej Kavšek. Slednji je z direktorjem podjetja Ambiens iz Črnomlja podpisal tudi pogodbo za gradbeni nadzor ter koordinacijo in varstvo pri delu pri investiciji obnove lesenega mostu na Majer.

Po občinskih podatkih nameravajo s projektom Po poteh skrivnostnega obiskovalca dopolniti in trajnostno preoblikovati črnomaljsko turistično infrastrukturo. Celotno naložbo so ocenili na nekaj več kot 450.000 evrov, država bo zanjo prispevala nekaj več kot 270.000 evrov.

Občina bo sicer najprej prenovila omenjeni most na Majer, ki je nujno potreben prenove. Uredili bodo tudi območje turistično-informacijske točke Ajdovo zrno, novo tržnico in sprehajalno obvodno pot ob Lahinji. Ob tej bodo zasadili rastlinje in namestili table s tolmačenjem naravnih znamenitosti s poudarkom na ohranjanju narave. Uredili bodo še doživljajsko-poučni vrtič medonosnih zelišč.

Občina je projekt pripravila s sodelavci iz črnomaljskega razvojno-informacijskega centra RIC Bela krajina, so še zapisali na črnomaljski občini.

Vir: Občina Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj