Na vsebino

Kaj bom, ko bom velik?

Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj izvaja projekt Poklicijada, s katerim želi predstaviti in promovirati poklice na interaktiven način za vse generacije. V decembru so različne poklice spoznavali predšolski in šolski otroki. Gre za poklice, ki so še posebej zanimivi v predprazničnem času, to so aranžerski tehnik, pek in cvetličar.

Za učence 5. razredov Osnovne šole Semič je slikarka Jožica Medle, ki je svojo poslovno pot začela kot aranžerka, predstavila delo aranžerskega tehnika. Učenci so si pod njenim mentorstvom izdelali novoletno dekoracijo, snežaka ter tako krepili svoje oblikovalske in ročne spretnosti.

Pekarna Krajcar je odprla svoja vrata za tri razrede prvošolčkov Osnovne šole Loka, da so spoznali delo peka in ostale poklice v pekarni. Pek Goran Šavor je zamesil testo, iz katerega so otroci naredili vsak svojo pletenico in piškote. Pekarna je učence pogostila s pico, okusnimi piškoti in sokom, saj po dobro opravljenem delu sledi malica.

Skupini otrok iz Vrtca Črnomelj, Čebelice in Konjičke, pa je obiskala cvetličarka iz Cvetličarne Šikonja. V predprazničnem času si radi pripravljamo novoletne aranžmaje, ki nam polepšajo dom. Tudi otroci so si izdelali svoj aranžma. Bili so ustvarjalni, uporabljali različne materiale in barve. Z veseljem bodo spomladi obiskali tudi cvetličarno, kjer bodo opazovali cvetličarja pri vzgoji rastlin.

Pomembno je, da otroci že zelo zgodaj spoznavajo različne poklice, se preizkusijo v opravljanju nalog in tako razvijajo lastne interese, da bo odločitev za poklicno pot lažja.

Vir: ZIK Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj