Na vsebino

Glasovanje za naj EU projekt

Od danes pa vse do 8. maja poteka glasovanje za naj EU projekt. Med drugim lahko glasujete za projekt "Skupna čezmejna operativna enota zaščite in reševanja − HITRO", kjer je Gasilska zveza Črnomelj skupaj s čezmejno hrvaško občino razvila in izboljšala sistem civilne zaščite za večjo varnost na čezmejnem območju.

Občina Črnomelj se nahaja v območju, kjer se lahko zgodi potres s povzročeno veliko škodo (VIII. stopnja v skladu z Evropsko potresno lestvico EMS). Območje Duge Rese je vse bolj izpostavljeno poplavam in leži na območju velike verjetnosti poplav.

Ključna ideja projekta HITRO je bilo oblikovanje čezmejnega partnerstva, ki je vzpostavilo, usposobilo in opremilo skupno čezmejno operativno enoto zaščite in reševanja, da bo v primeru katastrofalnega dogodka pripravljena, da se odzove in ublaži posledice naravnih in drugih nesreč. Pomembna komponenta projekta je bilo ozaveščanje in izobraževanje prebivalcev o načinu ravnanja v primeru nesreč in spodbujanju odgovornega ravnanja v okolju. Ustvarili smo čezmejno partnerstvo med Občino Črnomelj (Slovenija) in Gradom Duga Resa (Hrvaška) ter vzpostavili, usposobili in opremili skupno čezmejno enoto zaščite in reševanja, da bo v primeru naravne in druge nesreče pripravljena reagirati in ublažiti posledice.

Za katerega kandidata boste glasovali lahko izberete TUKAJ, več o projektu pa si lahko preberete na povezavi TUKAJ.

Vir: Evropska sredstva

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj