Na vsebino

Evropska sredstva za kanalizacijo Vavpča vas in Trata

Foto: Uroš Novina
Foto: Uroš Novina

Ministrstvo za naravne vire in prostor je Občini Semič iz načrta za okrevanje in odpornost za ureditev kanalizacije v naseljih Vavpča vas in Trata odobrilo dobrih 339 tisoč evrov evropskih sredstev. Naložba je sicer vredna nekaj manj kot 735 tisočakov, preostanek bo prispevala občina.

Predmet investicije je izgradnja sekundarnega kanalizacijskega omrežja od obstoječih stanovanjskih objektov do že zgrajenega primarnega kanala in dalje do čistilne naprave ter priključitev vseh objektov območja z odpadno kanalizacijo na obstoječo čistilno napravo v Semiču.

Zgraditi nameravajo 1,9 kilometra kanalizacije s sedmimi kanali in petimi črpališči. Pričetek gradnje načrtujejo v letošnjem juniju, z deli pa naj bi zaključili jeseni prihodnje leto.

»Z izgradnjo novega sistema za odvajanje in čiščenje odpadne vode v naseljih Vavpča vas in Trata bo dosežena energijska nevtralnost sistema oziroma bo zmanjšana poraba energije v primerjavi z obstoječim stanjem. S predmetno investicijo bodo tako doseženi prihranki pri porabi končne energije in primarne energije, zmanjšana bo količina izpustov ogljikovega dioksida. Dolgoročno bo projekt nedvomno ugodno vplival na okolje in njegovo varstvo, na območje Natura 2000 in na vodovarstveno območje,« so še sporočili s semiške občine.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj