Na vsebino

Drage šolarke in šolarji, dobrodošli nazaj v šolskih klopeh!

Župan Darko Zevnik je na 1. šolski dan obiskal OŠ Metlika in osnovnošolcem zaželel uspešno leto ter da da bi slednjega preživeli v šolskih klopeh. V preteklem letu so se ravno mladi, glede na razmere, znašli pred posebnim izzivom.

Občina Metlika je za bolj varno pot v šolo pričela urejati Vinogradniško cesto z izvedbo ukrepov umirjanja. Prvo fazo je v celoti financirala Direkcija RS za infrastrukturo - uredila se je talna in vertikalna signalizacija ter izvedla rekonstrukcija javne razsvetljave v območju prehoda za pešce na območju, kjer se priključuje Šolska ulica. V drugi fazi je predvidena rekonstrukcija še preostale javne razsvetljave.

Kmalu bo na lokaciji vzporedno od obstoječega igrišča za Osnovno šolo Metlika, v skupni površini 480 m2, zrasel tudi kolesarski poligon - Pumptrack Metlika. Kolesarski poligon bo obsegal poligon, dostopne poti ter urejeno okolico z urbano opremo. Z novo pridobitvijo bomo popestrili možnosti rekreacije na prostem za vse generacije, posebej za otroke in mladino.

Vir: Občina Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj