Na vsebino

Deželak Junak danes prekolesaril Belo krajino

Miha Deželak se je na svojo plemenito dobrodelno pot po Sloveniji odpravil že 8. leto zapored!

Začelo se je leta 2015, ko smo v prvi akciji zbrali takrat neverjetnih 42.495 €. To je bil zagon, da akcija postane tradicionalna. Mihova srčnost, trud in veselje pa so osvojili Slovenijo! In leta 2021 smo Slovenci za počitnice otrok iz socialno ogroženih družin zbrali že kar 821.044 €.

Miha Deželak: ''Da smo zbrali toliko denarja, kapo dol SLOVENIJA!''

Miha je letošnjo dobrodelno pot pričel že v sredo, 1. junija in se pripelje do cilja deset dni pozneje, torej v petek, 10. junija.

Danes je štartal svojo 7. etapo ob 7. uri zjutraj v Metliki. Kljub zgodnji uri ga je pričakalo veliko navijačev in podpornikov, Občina Metlika pa bo v Deželakov sklad za otroke nakazala 500€.

Miha je pot nadaljeval proti Semiču, v Gradcu se je ustavil samo na kavi.

Tudi v Semiču ga je pričakala množica otrok, gasilci pa so Mihi pripravili posebno dobrodošlico, ki ga je na dobrodelni, a naporni poti, lepo osvežila.

V Črnomelj se je ekipa Radia 1 z Mihom na čelu pripeljala do OŠ Mirana Jarca, kjer so bili deležni toplega sprejema s pesmijo, belokranjsko folkloro in risbami.

Deželak Junak vse vsem zahvaljuje za pomoč, podporo in donacije.

Pomagate lahko še vedno: Pošljite SMS z vsebino POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919 in prispevajte k dobrodelnemu cilju tudi vi!

Vir: Radio 1 Odeon

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj