Na vsebino

Dan za Poletavce in NajPoletavce

V Knjižnici Črnomelj smo uspešno zaključili sedmo sezono bralnega projekta Poletavci in prvo sezono NajPoletavci poletni bralci.

Pred sedmimi leti nas je Mestna knjižnica Ljubljana povabila k sodelovanju pri bralnem projektu Poletavci in NajPoletavci, katerega namen je promocija branja. Takrat se je pričela naša zgodba s počitniškim branjem. S tem, ko smo se odzvali vabilu, smo postali del velike družine bralcev. Vsi si želimo, da bi otroci in mladostniki veliko brali in si z branjem bogatili besedni zaklad, domišljijo,… In brali naj ne bi samo med šolskim letom, ampak tudi med počitnicami.

Kdo so Poletavci in NajPoletavci

Poletavci so otroci, stari med sedem in dvanajst let, ki so med poletnimi počitnicami veliko brali, prebrano vpisovali v bralne sezname, starši pa so s podpisom potrdili, da so res brali. NajPoletavci pa so stari od 13. do 16. leta. Oni pa so med počitnicami prebrali vsaj tri knjige po lastnem izboru in v posebno zloženko napisali nekaj besed o najljubšem knjižnem junaku.

V knjižnici smo ponosni na to, da je v letošnji poletni bralni sezoni sodelovalo več otrok kot v lanski. S tem, ko so veliko brali, so si pridobili super navado, branje in super nagrade: majico, priznanje, balone. Vsi so sodelovali v žrebanju za glavno nagrado: Poletavci za košarkarsko žogo, NajPoletavci pa set za badminton. Tudi letos je obe nagradi podarilo podjetje Hervis.

Košarkarsko žogo je prejela Jerca Težak, set za badminton pa Patricija Butala.

Med Poletavci sta bila tudi dva mlada, nadobudna bralca, ki sta brala več kot je bilo potrebno. Oddala sta dva in tri izpolnjene bralne sezname. Oba sta dodatno prejela knjižni nagradi.

Priznanje, ki so ga prejeli Poletavci, lahko v dogovoru z mentorjem bralne značke na šoli, uveljavljajo kot eno prebrano knjigo za bralno značko.

V Kulturnem centru v Semiču, kjer je potekala prireditev, so si Poletavci in NajPoletavci na velikem platnu ogledali slovenski mladinski film Srečno, Kekec!, kjer se glavni junak s pomočjo plahega Rožleta spopade s Pehto, kjer spozna, da videz včasih tudi vara … Obiskovalci so uživali ob Kekčevih vragolijah, hrabrosti in zvijačah.

Najlepša nagrada za vse so bili nasmejani obrazi Poletavcev in NajPoletavcev, ki so domov odhajali lahkotno, kot bi jim zrasle peruti poletavcev.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj