Na vsebino

Črnomelj ima kolopark

Župan občine Črnomelj Andrej Kavšek je skupaj s predstavnikom podjetja Planapark Janezom Bajdo in mladim kolesarjem Davidom uradno predal namenu novo zgrajen kolopark v črnomaljski Loki.

Izgradnja koloparka predstavlja prvo fazo projekta Športni park Loka. Za gradnjo je Občina Črnomelj uspešno pridobila sredstva Fundacije za šport v višini 23.769 evrov, celotna vrednost naložbe pa je 60.960 evrov. Razliko je zagotovila občina v svojem proračunu. Dela je izvedlo podjetje Planapark iz Ljubljane. V sklopu investicije so ob poligonu postavili tudi urbano opremo.

Namen projekta je bila izgradnja novega, sodobnega, standardiziranega in varnega športnega asfaltnega grbinastega poligona parka - koloparka (angl. pumptrack), za krepitev spretnosti in motoričnih sposobnosti uporabnikov vseh starosti, posebej otrok in mladostnikov ter omogočiti kvalitetno izvedbo športnih, šolskih, obšolskih in drugih programov ter aktivnosti za vse skupine prebivalstva in ostale uporabnike, omogočiti najvišjo raven kakovosti, uporabnosti in izrabe prostora.

Za kulturni program otvoritve sta poskrbeli glasbeni skupini Ansambel Septim in Hot Thunder, za scenarij JSKD OI Črnomelj, program pa je povezovala dijakinja Srednje šole Črnomelj Zala Štravs.

Vir: Občina Črnomelj, foto: Jani Pavlin
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj