Na vsebino

Cesta v Križevski vasi nared prihodnji mesec

Foto: A.R.
Foto: A.R.

Poletna turistična sezona je pred vrati, z njo pa tudi nepregledne kolone vozil na mejnih prehodih. Slednjih se zagotovo najmanj veselijo prebivalci Metlike, ki že dlje časa opozarjajo na nevzdržnost razmer zaradi prometnih zastojev, ki ob praznikih in poletnih konicah dobesedno ohromijo mesto. Zaradi obupnih razmer ob kolonah vozil, ki na glavni cesti nastajajo ob prehajanju bližnjega mejnega prehoda s Hrvaško, so za lažjo dostopnost z gostim prometom blokiranega območja, v začetku maja začeli z urejanjem ceste proti Križevski vasi. Ta naj bi krajanom zagotovila dostop do območja, ki je ob večkilometrskih sezonskih kolonah vozil praktično nedostopno. Gre sicer za kratkoročno rešitev, medtem ko dolgoročno pričakujejo od izgradnje metliške obvozne ceste do mejnega prehoda.

Na dobrih 670 metrih dolgem in štiri metre širokem cestnem odseku od priključka na regionalno cesto Metlika – Podzemelj do Križevske vasi, bodo poleg preplastitve cestišča uredili tudi odvodnjavanje padavinskih vod in priključke z ustreznimi navezavami. Slovenske železnice pa bodo sočasno z gradnjo ceste do 18. julija izvajale tudi posodobitev elektrifikacije na železniškem prehodu v Križevski vasi. »Naša dela na cesti bodo zaključena prej, vendar ker je pogoj za odprtje ceste za promet zaključek njihovih del, bo po danes znani časovnici cesta za promet predvidoma odprta 18. julija,« so sporočili z Občine Metlika.

Vrednost del znaša 260 tisoč evrov, od tega bo tretjino sredstev zagotovila Občina Metlika, preostanek pa ministrstvo za notranje zadeve in ministrstvo za infrastrukturo.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj