Na vsebino

Belokranjske kvačkarice prepletajo niti sočutja za starostnike

Tudi v letošnjem letu se je pod vodstvom Irene Križman ponovno zbrala skupina 17-ih velikodušnih kvačkaric iz Semiča, Črnomlja in Dragatuša, ki so si zadale čudovit cilj - svojimi spretnimi rokami in velikim srcem pričarati toplino in ljubezen starostnikom, ki bivajo v obeh belokranjskih domovih starejših občanov. S prostovoljnim kvačkanjem odejic nadaljujejo tradicijo pomoči in povezovanja, ki ne le bogati življenja prejemnikov, temveč krepi tudi skupnostno povezanost in medgeneracijsko sodelovanje. Odejice so kvačkale pod okriljem Zavoda Rajhenburške zanke.

Belokranjske kvačkarice s svojim delom ustvarjajo več kot le odeje; prepletajo niti upanja, topline in medsebojnega spoštovanja. Njihovi izdelki bodo v hladnih dneh starostnikom v Domu starejših občanov Črnomelj prinesla toplino, občutek varnosti in zavedanje, da niso pozabljeni.

Kvačkarice so varovancem Doma starejših občanov Črnomelj podarile 40 odejic. Za posamezno odejico je bilo poleg volnene niti, vztajnosti, dobre volje in pozitivne misli na osebo, ki jo bo ta odejica grela, potrebno narediti nekaj več kot 28.500 kvačkanih zank. Z nabavo volne so njihovo dobrodelno gesto podprli tudi vse tri belokranjske občine in OŠ Loka.

Ob kvačkaricah so stanovalce doma obiskali tudi učenci 2. razreda OŠ Loka, ki so v dar prinesli starodavni družabni igri špana in tri v vrsto ter s stanovalci preživeli nekaj zabavnih trenutkov.

Vir: Občina Semič, DSO Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj