Na vsebino

Anja Fir z vampi do polfinala

Anja je bila po uvrstitvi v polfinale presrečna. Foto: POP TV
Anja je bila po uvrstitvi v polfinale presrečna. Foto: POP TV

Trije krogi kuhanja so odločili o zadnjih treh polfinalistih letošnje sezone kuharskega šova MasterChef. Po drugem krogu je slavila Anja Fir, ki se je za zadnja tri mesta potegovala s še tremi sotekmovalci.

Pred tekmovalci so bili trije krogi kuhanja. Kdo bo postal polfinalist, pa je odločil legendarni 'mystery box' izziv. V vsakem krogu so sami izbrali eno skrivnostno škatlo, s sestavino pa so kuhali vsi. Tekmovalec z najboljšim krožnikom je na koncu vsakega kroga postal polfinalist, ostali pa so se borili v naslednjem krogu.

Tekmovalci so izbirali med mediteranskim, tropskim, orientalskim in divjačinskim 'mystery boxom'. Bine Volčič je Anjo usmeril na pravo pot, saj je omako želela osnovati na telečjih kosteh: "Tvoja naloga je, da pripraviš divjačinsko jed."

Anjina jed je Luku zelo lepo dišala: "To je tako dobro, to je tako prefinjeno, nežno." Jed je bila sveža, drugačna in tehnično dovršena. Karimu je krožnik kot celota izredno lepo funkcioniral, še posebej navdušen je bil nad pirejem.

Bine je naznanil sodniško odločitev: "Anja, pripravila si prefinjeno jesensko jed, s katero si ujela bistvo prepelice.

Zahvala mami, da je doma kuhala vampe

V drugem krogu so se trije tekmovalci odločili za mediteransko jed, v skrivnostni škatli pa so se skrivali vampi. Anja se je nepričakovane sestavine razveselila, sicer vampov še ni pripravljala, jih pa rada je. Izziv ji je obudil lepe spomine na mamino kuho.

Njena jed je sodnike navdušila. Luka: "To je to." Karim je ocenil, da je krožnik lepo uravnotežen, v njem pa so se skrivali duša in čustva prebivalcev Mediterana. Karim: "Lahko se zahvališ svoji mami, da je doma kuhala vampe, ker s tem ti je omogočila, da greš v tem trenutku v polfinale."

Anja je bila po uvrstitvi v polfinale vesela, da se je naloge pravilno lotila in razumela, kaj so sodniki želeli od tekmovalcev. "Polfinale, končno! Mislim, da je mami tako ponosna, da se po moje zdaj joka pred televizijo. Ampak hvala mami, da si delala te vampe, ker brez tega jaz po moje danes ne bi to naredila," je po uvrstitvi v polfinale povedala presrečna Črnomaljka.

Vir: 24 ur

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj