Na vsebino

Anja pred velikim ženskim finalom: To bo borba!

Foto: Luka Kotnik/POP TV
Foto: Luka Kotnik/POP TV

Finale je prvič v zgodovini slovenskega MasterChefa rezervirano za ženski. Črnomaljka Anja Fir in Dolenjka Zala Pungeršič sta si v dvobojih prikuhali mesto v velikem finalu. Dekleti sta si že zelo zgodaj ob vstopu v šov zadali en cilj – letos bo zmagala ženska. In uspelo jima je. Boj pa se je že pričel.

Anja prepriča s prefinjenimi in okusnimi jedmi

Za mesto v finalu so se tekmovalci borili v dvoboju. Vsak izmed tekmovalcev je imel v tem izzivu posebno prednost. Dva tekmovalca lahko za dvoboj izbereta sotekmovalca, druga dva pa za kuhanje izbreta glavni sestavini. Eno za toplo predjed in eno za glavno jed. Nik se je boril proti Anji. Anja je izbrala ribe, Zala se je strateško odločila za meso.

Anja se je pri pripravi ribje jedi tako dobro odrezala, da je sodniki niso mogli prehvaliti in Nik je moral sleči predpasnik. Karim Merdjadi je Anjino jed ocenil kot tehnično zelo zahtevno, hkrati pa je v njej opazil elemente minimalizma. To je krožnik, ki ga lahko postaviš v katerikoli restavraciji visokega ranga, je zaključil.

Anja je zato postala prva finalistka sezone in sodniki so ji čestitali za uspeh.

Sledila bo svojim kulinaričnim sanjam

V predzadnji epizodi spletne oddaje MasterChef: Kuhna, je Anja povedala, da je vse dala na stran, da v tekmovanju pride čim dlje in se čim več nauči. Prav tako želi ostati v kulinaričnih vodah, saj so to njene sanje. Poudarila je pristno prijateljsko vez z Zalo, s katero sta si v času snemanja šova tudi delili sobo. Zgovorna 29-letnica se je v šovu izkazala tudi kot odlična in odločna vodja, ki zna tudi povzdigniti glas, če je to potrebno. Razkrila je, da so jo prijateljice prijavile že na lanskoletno, osmo sezono Masterchefa, a se sama takrat še ni počutila dovolj dobro pripravljena za tak izziv. Leto dni je izkoristila za priprave in se v deveto sezono prijavila z mislijo, da gre do konca. »To pomeni, da daš življenje za tri mesece na pavzo in si ves čas v enem mehurčku z ljudmi, ki isto razmišljajo kot ti,« je dejala in dodala, da je po zaključku snemanja šova potrebovala kar nekaj časa, da se je znova prilagodila na vsakdanje življenje.

Masterchef ji je po njenih besedah prinesel ogromno novega znanja in izkušenj ter povsem drugačen pristop k razmišljanju o pripravi hrane. Prepoznavnost pa ji je prinesla tudi številne ponudbe za nove kuharske izzive, tako da je pred simpatično Belokranjko zagotovo pestro poletje.

Nocoj napet finalni obračun

Nocojšnja finalna epizoda devete sezone MasterChef Slovenija prinaša izjemno napet dvoboj med Anjo in Zalo. Čakal ju bo še posebej zahteven izziv, v katerem bosta imeli pet ur časa, da pripravita trihodni meni.

Anja bo s svojimi okusi popeljala v svoje domače kraje v Belo krajino, saj bo pripravila izjemno ajdovo palačinko z rdečo peso, šarloto, dimljeno postrvjo, ajdovimi kokicami in kaviarjem postrvi. V nasprotju z njo bo Zala skušala vzbuditi morske okuse z omako iz rumenega paradižnika in lubenice, začinjeno z aromatičnim olivnim oljem, zraven pa bo postregla lignje na žaru, grški jogurt in feto ter večplasten kreker.

Kljub spodbudam, ki jih bosta prejeli od ostalih tekmovalcev in žirantov, ju bo največje veselje pričakalo v obliki obiska njunih najbližjih družinskih članov, kar bo dekletoma dalo nov zagon in še večjo motivacijo za zadnjo bitko.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj