Na vsebino

Anja Fir začenja novo poglavje

Foto: POP TV
Foto: POP TV

Zmagovalka 9. sezone šova MasterChef Slovenija je sinoči postala Dolenjka Zala Pungeršič, ki je v finalu za dve točki premagala Anjo Fir iz Črnomlja. Slednja je v pogovoru po zaključku razburljive finalne oddaje, ki je prvič v zgodovini prinesla ženski dvoboj, povedala, da po pobegu v tujino začenja novo poglavje, polno kulinaričnih dogodkov.

»Med pakiranjem in pospravljanjem sem še sedela za knjigami, iskala inspiracijo po družbenih omrežjih, pregledovala izseke kuharskih oddaj, se pogovarjala z Zalo o elementih sladice, idejah, zgodbah, ki stojijo za sladico. Idejo sem imela kar hitro dodelano, potem pa sem večer prej še trikrat delala sladoled, da je res izpadel tako, kot sem želela,« je 29-letna Belokranjka opisala zadnje ure priprav do samega finala.

Med samim finalnim obračunom sta z Zalo Pungeršič uživali podporo nekdanjih sotekmovalcev, kasneje tudi družinskih članov, a Anja pravi, da je bila popolnoma koncentrirana na kuhanje, tako da je druge skoraj odmislila. Spominja pa se, da so vmes peli Šifrerjevo Za prijatelje.

Glavna jed ni šla povsem po načrtih

Finalni dvoboj je začela odlično in po prvem krogu povedla za kar štiri točke, potem pa jo je glavna jed potisnila na drugo mesto, s kar petimi točkami razlike. »Po predjedi in po štirih točkah prednosti, sem si kuhanje vzela malo sproščeno, psiha me je nekako priklenila na misel, da mi gre dobro, potem pa so mi stvari začele uhajati iz rok. Bila sem v krču in nikakor nisem mogla ven iz njega, da bi razmišljala še o kakšnem drugem elementu, in me je 'pribilo na tla',« je pojasnila.

Zaostanek po drugem krogu jo je malce potrl, a je kljub temu dostavila sladico, s katero si je prislužila tri sodniške desetice, ki so iz nje izvabile solze sreče. »Bila sem malo potrta, ampak sem vedela, da imam naštudirano sladico, da se moram zopet osredotočiti in dokončati točno tako, kot sem si zamislila. Bile so solze sreče in olajšanja, da sem dostavila sladico takšno, kot sem jo načrtovala, in da so jo sodniki tako pohvalili. Bilo je zelo čustveno.«

Ničesar ne obžaluje

Anja je vesela, da je bila del devete sezone, da so se s tekmovalci lepo ujeli in da so sodniki dobro jedli. »Ponosna sem nase in na Zalo, da sva poželi take pohvale, ker to pomeni, da sva na pravi poti,« pravi in dodaja, da ničesar ne obžaluje, niti ne povsem perfektne glavne jedi. »Še vedno ničesar ne obžalujem in sem zadovoljna z razpletom. Seveda sem imela trenutke, ko sem razmišljala, joj, kaj pa, če bi pri kuncu naredila tako ... Ampak na koncu se mi to zdi nesmiselno, za nazaj ne moremo spreminjati poteka.«

Novim kulinaričnim izzivom naproti

Po zaključku snemanja šova se je vrnila v Črnomelj in pobegnila v tujino na dopust, kjer si je zbistrila misli in se pripravila na novo poglavje v svojem življenju. »V MasterChef sem se prijavila z željo, da se preizkusim v vlogi kuharja in da si res dokažem, da je to zame. Pred sabo imam že kar nekaj različnih dogodkov – tako večjih kot tudi bolj zasebnih. Še vedno me zanima organizacija pop-up restavracij, kot tudi snemanje kuharskih videov,« je še povedala simpatična Črnomaljka, ki pravi, da bosta z Zalo zagotovo sodelovali, ker se v kuhinji in izven nje res dobro ujameta.

Vir: 24 ur

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj