Na vsebino

Akrapovič bo opremljal Hondine tovarniške MotoGP dirkalnike

Podjetje Akrapovič je s podjetjem Honda Racing Corporation sklenilo tehnično partnerstvo. V sezoni 2023 bo tako slovensko podjetje s svojimi izpušnimi sistemi začelo opremljati tovarniško ekipo Repsol Honda v razredu motoGP.

Podjetji sta se dogovorili za večletno sodelovanje in bosta z napredno tehnologijo in inženirskimi rešitvami nadgradili izpušni sistem za motocikle Honda in s tem nadgradili že tako dolg seznam skupnih dirkaških uspehov, so sporočili iz podjetja Akrapovič, ki ima svoj obrat tudi v Črnomlju.

Akrapovič izdeluje izpuhe za motocikle že od leta 1991 in ima dolgoletno tradicijo dosežkov v MotoGP, World Superbike, MXGP, EWC in drugih prvenstvih. Svoj prvi naslov svetovnega prvaka je osvojil, ko je ameriški dirkač Colin Edwards leta 2000 s Hondo RC51 osvojil krono World Superbike.

»Širjenje sodelovanja s Hondo tudi v MotoGP je za nas velika čast in nov korak v našem partnerstvu, ki je prineslo dve svetovni prvenstvi v razredu WSBK, ter številne zmage na dirki 8ur Suzuke,« je povedal Slavko Alojz Trstenjak, vodja oddelka tekmovalne podpore pri podjetju Akrapovič.

»Veseli nas, da je ekipa Repsol Honda naše podjetje, ki ima več kot 20 let izkušenj v najvišjih tekmovalnih razredih, prepoznala kot primernega tehničnega partnerja za sodelovanje pri razvoju izpušnega sistema za RC213V,« je še dodal.

Podjetje je leta 1991 ustanovil Igor Akrapovič, nekdanji motociklistični dirkač. Mednarodno priznanje si je pridobil z uspešno podporo vodilnim ekipam v motociklističnih dirkah. Z Akrapovičevimi izpušnimi sistemi je naslove osvojilo več kot 160 svetovnih prvakov na dveh in štirih kolesih.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj