Na vsebino

90 let Jožeta Govednika

6. avgusta je 90 let napolnil naš občan gospod Jože Govednik iz Slamne vasi. Gospod pri svojih letih še sam poskrbi za sebe in se dnevno, kot strasten čebelar, odpravi do svojega čebelnjaka. Veliko bere in spremlja dnevne dogodke, zelo dobro pa se spominja svoje prehojene življenjske poti še posebej , ko je kot udarnik pri podjetju Pionir sodeloval pri izgradnji tovarne Beti v Črnomlju.

Vedno je bil kot prostovoljec pripravljen pomagat ljudem za kar je prejel številna priznanja kot so:zasluge za narod, medaljo za hrabrost, republiško plaketo ZB, bronasto, srebrno in zlato priznanje čebelarske zveze Slovenije in še veliko drugih pohval, ker kot častni član deluje še danes.

Poleg njegovih otrok, vnukov, pravnukov, sorodnikov, sosedov in prijateljev so mu vse dobro zaželeli tudi predstavniki krajevne organizacije Rdečega križa Slamna vas, občinskega Rdečega križa Metlika, krajevna skupnost Slamna vas, gasilsko društvo Slamna vas, društvo upokojencev Metlika ZB za vrednote NOB Metlika in župan občine Metlika g. Darko Zevnik.

Vir: Območno združenje Rdečega križa Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj