Na vsebino

4. festival S-Factor

Danes ob 10.30 se s sklepno prireditvijo zaključi 4. Mednarodni festival S-FAKTOR, ki ga organizira OŠ Milke Šobar - Nataše iz Črnomlja, in ki v ospredje postavlja otroke s posebnimi potrebami ter njihove kratke filme na temo Mavrice. Kako se je razpletlo spletno glasovanje, kako se je odločila strokovna žirija in kaj vse se bo še zgodilo na sklepni prireditvi, lahko spremlja tudi širša javnost, in sicer preko Zoom-a.

Gre za mednarodni festival kratkih videov, ki so jih ustvarile in v katerih nastopajo osebe s posebnimi potrebami. Glavni poudarek projekta je na videu kot orodju inkluzije – s predstavitvijo izdelanih videov v javnosti širimo zavedanje o zmožnosti in ustvarjalnosti oseb s posebnimi potrebami,« poudarja vodja projekta in organizacijski vodja tekmovanja Vlasta Lah.

Letos se je na festival, katerega osrednja tema je Mavrica, s svojimi videi prijavilo kar 13 slovenskih in 6 tujih zavodov iz Hrvaške, Avstrije, Srbije ter Bosne in Hercegovine. Od 12. do 21. maja je potekalo glasovanje za najboljši video, svoje delo pa je opravila tudi strokovna žirija. Filmska režiserka Maja Weiss, ki je ena od članic strokovne žirije, ne skriva navdušenja nad letošnjimi filmi. Vsak film bi si zaslužil nagrado. Koliko dela, predanosti, srčnosti, pa tudi poguma je v teh filmih! Bravo!” Predsednica Zveze Sožitje - zveze društev za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju Slovenije dr. Katja Vadnjal pa dodaja: “Delo ocenjevalcev ni bilo niti lahko niti enostavno: razlikovati smo morali namreč odlično od odličnega. Upam, da smo delo opravili vsaj tako dobro kot avtorji in izvajalci predstavljenih videoposnetkov!”

Z broškami festival podprli tudi znani športniki in lokalna skupnost

V sklopu projekta so učenci OŠ Milke Šobar – Nataše v zadnjih dveh mesecih izdelovali tudi prav posebne mavrične broške iz gline. S prostovoljnim prispevkom zanje so projekt in delo otrok ter njihovih mentorjev podprli mnogi, tudi znani obrazi, na primer kajakaš na divjih vodah Peter Kauzer in nogometaši NK Maribor , odzvala pa so se tudi mnoga lokalna društva in javne ustanove oziroma zaposleni v njih.

Najboljšim nagrade, prireditev preko spleta

Kot zanimivost povejmo, da so letošnji filmi doslej dosegli že približno 33.000 ogledov, glasov preko javnega spletnega portala pa so prejeli nekaj čez 7.800.

Danes med 8. in 10. uro, si bo vse filme možno ogledati preko povezave: https://video.arnes.si/watch/live/gghdf2q5w3kv

Ob 10.30 pa si bo javnost lahko preko Zooma ogledala sklepno prireditev, ki jo bo povezoval Robi Erjavec in na kateri bodo razglasili najboljše. »Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite tukaj https://arnes-si.zoom.us/j/5946371641 in se, čeprav samo virtualno, poveselite z nami, žirijo in nagrajenci letošnjega S-Factorja!« še dodajajo organizatorji.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj