Na vsebino

22. april – dan Zemlje

22. april je svetovni dan Zemlje, ki ga na pobudo civilne družbe po vsem svetu praznujemo že več kot 30 let. Namen tega dne je opozoriti javnost na ranljivost in enkratnost planeta, na katerem živimo. Planet Zemlja je radoživa, morda edinstvena in zato osamljena kapljica v vesolju. Rastline, živali, ptice, gozdovi, oceani, reke in livade – vse to, zaradi česar je naš svet tako raznolik, pa je, zaradi nas samih, v čedalje večji nevarnosti. Z izginjanjem raznovrstnosti življenja lahko izginejo tudi stvari, ki so nam povsem samoumevne, na primer čista voda, svež zrak, dobra hrana. Ali si lahko zamislite življenje brez sprehodov po gozdu, petja ptic in rastlin okoli nas?

Naj bo naše vodilo naslednje: znižujmo, ugašajmo, reciklirajmo, hodimo. Postanimo odgovorni potrošniki! Živeti moramo s spoznanjem, da je prihodnost sveta odvisna od ravnanja vsakega izmed nas. Zemlja je naš skupni dom. Naj nas misli in dejanja za dobrobit našega planeta spremljajo vsak dan.

Vir: SŠ Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj