Na vsebino

Stena - vzpon do zlata (gosti: DudesVsGravity)

8. mar ob 18:00

Ob mednarodnem dnevu žensk v Kinu Črnomelj gostimo 4 vrhunske plezalke - Ob mednarodnem dnevu žensk v Kinu Črnomelj gostimo 4 vrhunske plezalke - Janjo Garnbret, Shauno Coxsey, Brooke Rabouton in Miho Nonaka - v dokumentarnem filmu »Stena – vzpon do zlata«.

V kvalifikacijah za olimpijske igre se dekleta borijo, da bi si prislužile svoje mesto v Tokiu, nato pa se soočijo z naporno sezono tekmovanj in treningov, sredi katere se zaradi pandemije Covid-19 vse ustavi, olimpijske igre pa so prestavljene. Medtem ko se mlade plezalke na poti v Tokio soočajo s svojimi duševnimi in fizičnimi demoni, film razkrije osupljiv in navdihujoč vpogled v to, kaj je potrebno žrtvovati za to, da si vrhunski plezalec, olimpijec in navsezadnje kaj pomeni biti človek.

Pred ogledom filma bomo na odru Kulturnega doma Črnomelj pozdravili in predstavili uspešne črnomaljske mladeniče, zbrane pod uspešno znamko Dudes vs Gravity. Med vsemi idejami, kako kljubovati gravitaciji se najbolj doma počutijo ravno v balvanskemu plezanju. Govori se, da nam bojo predstavili tudi svoje filmske izdelke.

Vabljeni!

Stena - vzpon do zlata, športni dokumentarni film / režija: Nick Hardie / 2022, Velika Britanija / distribucija: Art kino mreža Slovenije / 95'.

Torek, 8. marec 2022 ob 18. uri v Kulturnem domu Črnomelj.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj