Na vsebino

Dan odprtih vrat Čebelarskega društva Črnomelj

19. apr ob 9:00

Med 9. in 13. uro ste v okviru dneva odprtih vrat čebelarskih društev Slovenije vabljeni v Žuniče na Čebelarsko učno pot, kjer vam bodo v tem času na voljo člani Čebelarskega društva Črnomelj.

Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu, skupaj s čebelarskimi društvi po Sloveniji, vabi, na Dan odprtih vrat slovenskih čebelarskih društev.

Naš namen je izobraževati in informirati splošno javnost o izjemnem pomenu čebel in čebelarstva. V skoraj 100 čebelarskih društvih po Sloveniji bomo predstavili čebelarsko dejavnost, prikazali postopke pridobivanja medu ter opozorili na pomen kranjske čebele kot ključnega dejavnika za opraševanje rastlin v kmetijstvu.

Vabimo lokalne šole, vrtce, druge interesne skupine in celotno skupnost, da se pridružite temu pomembnemu dogodku. Skupaj lahko prispevamo k ozaveščanju o edinstveni naravni vrednosti čebeljih pridelkov, ki predstavljajo popolnoma naravno hrano, brez dodatkov ali odvzemanja s strani čebelarjev.

Z izražanjem podpore čebelarjem prispevamo k ohranjanju čebelarstva, naše kranjske čebele ter zagotavljanju zadostnega opraševanja različnih rastlin, ki so ključnega pomena za lokalno samooskrbo s hrano.

Dan odprtih vrat slovenskih čebelarskih društev bo v občini Črnomelj potekal na Belokranjski čebelarski učni poti v Žuničih .

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj