Na vsebino

21. "Pohod po Župančičevi poti" - ODPOVEDANO!

9. jun ob 8:30

"Zaradi izrednih razmer po Beli krajini, hudega neurja s točo, je našo Župančičevo pot na nekaterih mestih popolnoma zalilo. Zato smo se organizatorji pohoda odločili, da dogodek odpovemo oz. ga prestavimo na poznejši termin, verjetno enkrat v jeseni."

Športno turistično društvo Vinica že 21. leto zapored prireja zdaj že tradicionalni Pohod po Župančičevi poti. Poti, ki jo je mladi Oton večkrat prehodil v svoji mladosti.
Vabljeni, da se z nami odpravite po prečudoviti pokrajini, ki je tudi zavarovana s Krajinskim parkom Lahinja in Krajinskim parkom Kolpa. Ob poti bo več postojank z različnimi priboljški, ogledali pa si bomo tudi nekatere belokranjske kulturne in naravne znamenitosti kot je mlin na Lahinji ali rudnik boksita v Hrastu pri Vinici. Na začetku in na koncu nas bo spremljal kratek kulturni program.

In še podroben opis:

Relacija: Dragatuš–Pusti Gradec–Veliki Nerajec–Mala Lahinja–Belčji Vrh-Hrast pri Vinici–Gornji kal–Perudina–Žeželj–Vinica
Začetek: Dragatuš
Dostop: cesta Črnomelj – Vinica v središču vasi Dragatuš
Dolžina: 13 km
Trajanje: 4 h
Najvišja točka: Žeželj, 334 m
Težavnost: Pot je razmeroma nezahtevna, saj poteka večinoma po ravninskih travnikih in gozdovih. Zahtevnejši je le vzpon na Žeželj in spust z Žežlja po romarski poti.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj