Na vsebino

Dare Kaurič s Prifarskimi muzikanti

Dare Kaurič se očitno rad in zelo dobro znajde v različnih glasbenih stilih. Če je lansko pomlad ropotal z Davorjem Gobcem iz priljubljene rock skupine Psihomodo Pop, v nabritem punk & roll štiklu "Muzika za ples" in jeseni s Tinkaro Kovač v čutni baladi prepeval "Z besedami in prsti", je tokrat odplul v povsem drugačne vode. Kot sam pravi, "muzika nudi toliko možnosti, pogledov, stilov, enostavno preveč, da bi tičal samo v enem glasbenem stilu".

"Če ne pije" je tako naslov komada, ki ga je Dare posnel z legendarnimi Prifarskimi muzikanti. Bil je tudi njihov "spešl gest star" v Cankarjevem domu, ob njihovi 35. obletnici delovanja. Da je bila kemija med njimi res odlična, se lahko prepričate ob poslušanju nove skladbe tudi sami.

Čeprav je Dare avtor vseh besedil za njegovo matično skupino Kingston in znan tudi kot pisec za premnoge druge izvajalce, je tokrat vlogo tekstopisca prepustil izkušenemu glasbenemu mačku, ki ga nadvse ceni - primorski glasbeni legendi Dragu Misleju Mefu, ki je - kot vedno - s svojim tekstom zadel v polno.

Skladbi "Če ne pije" je končno zvočno podobo dodal Miha Gorše, ki je tudi eden od tistih glasbenih ustvarjalcev, s katerimi Dare nadvse rad sodeluje. Da je s Prifarskimi na isti valovni dolžini, lahko vidite tudi v videospotu, ki ga je režiral Jani Pavec, snemali pa so v enem najlepših krajev v Goriških Brdih - v Šmartnem.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj